ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ : Έδειξε τον δρόμο για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων μέσω led λαμπτήρων

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ : Έδειξε τον δρόμο για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων μέσω led λαμπτήρων

Δήμος – Πρότυπο στον τρόπο που διαχειρίστηκε τη διαδικασία αλλαγής των συμβατικών λαμπτήρων με led είναι πλέον ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Ο δήμαρχος κ. Λαμπάκης, κάνοντας τις απαραίτητες διαδικασίες με την κατάλληλη ομάδα, κατάφερε να κάνει ένα έργο με πολύ ευνοικούς όρους, αφού θα αποπληρωθεί με την εξοικονόμηση που θα γίνει.

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Λαμπάκη και τον εκπρόσωπο της εταιρίας “Dasteri Systems A.E”., Γιάννη Δαστερίδη. Ειδικότερα, επρόκειτο για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Επενδύσεων, με πόρους της οποίας το έργο χρηματοδοτείται κατά 75%.

Εξάλλου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Αντιδημαρχία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων συμμετείχε από την πρώτη μέρα στις διαδικασίες έναρξης του νέου προγράμματος χρηματοδότησης στην Ελλάδα από το ΥΠΕΝ. Η συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το ΚΑΠΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων απέδειξε ότι μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι δυνατόν να γίνονται έργα αντικατάστασης φωτισμού για καλύτερη ποιότητα ζωής δίχως να πληρώνουν οι Δημότες, καθώς επιτυγχάνεται εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και της αντίστοιχης δαπάνης κατά 70% περίπου.

Ο κ. Δαστερίδης, άλλωστε, δήλωσε ικανοποιημένος με την υπογραφή της σύμβασης, υποσχόμενος ότι η εταιρεία θα αναλάβει την υλοποίηση της προμήθειας, αναφέροντας μάλιστα πως αυτή πραγματοποιηθεί σε χρονικό διάστημα συντομότερο από το προβλεπόμενο της σύμβασης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, εξήγησε ότι το όφελος που προκύπτει από την επένδυση για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης είναι τέτοιο, που θα καλύπτει το κόστος του δανείου. Παράλληλα, το ετήσιο όφελος για τον Δήμο και τους δημότες του υπολογίζεται στις 250.000 ευρώ.

“H υπογραφή της σύμβασης αυτής εγκαινιάζει την έναρξη ενός φιλόδοξου προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας, με το Δήμο Αλεξανδρούπολης να πρωτοπορεί, καθώς είναι το πρώτο έργο που εντάσσεται στο ειδικό αυτό πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα” υπογράμμισε και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Βασίλειος Τσολακίδης.

Να σημειωθεί και η σημαντική προσφορά του Αντιδήμαρχου Τραϊανούπολης, Γιάννη Φαλέκα, ο οποίος στήριξε και συντόνισε πολλές δράσεις προς την υπογραφή της σύμβασης αυτής από το πόστο του ως Αντιδήμαρχος Ενέργειας & Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: otanews.gr