Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Δίκτυο μωβ κάδων για τη συγκέντρωση ρούχων, παπουτσιών και λευκών ειδών, τοποθετείται στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Ήδη ξεκίνησε και ολοκληρώνεται άμεσα, όπως ενημερώνει στην ανακοίνωσή του, η τοποθέτηση των μωβ κάδων σε 23 σημεία του Δήμου.

«Με σύνθημα «Δώστε στα ρούχα σας μια νέα ζωή», ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης συμμετέχει στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης κλωστοϋφαντουργικών (επανάχρηση- ανακύκλωση) δίνοντας έμφαση στη διαλογή στην πηγή», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του.

Στους μωβ κάδους οι πολίτες μπορούν να αφήνουν μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης που δεν χρειάζονται πλέον, όπως καθαρά ρούχα, ζευγαρωμένα παπούτσια καθώς και λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια κλπ).

Τα ρούχα που συγκεντρώνονται και βρίσκονται σε καλή κατάσταση, μετά από διαλογή, θα προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς.

Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται ,όποτε χρειαστεί, για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές.

Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση σε κέντρα Ανακύκλωσης.

Μέρος του υλικού, όπως τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κτλ.

«Υλοποιούμε απαρέγκλιτα το σχεδιασμό μας για την κυκλική οικονομία καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος, με στοχευμένες δράσεις πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, ανακύκλωσης και βιώσιμης ανάπτυξης. Επιδιώκουμε αφενός το δημόσιο όφελος, αφού τα συλλεχθέντα είδη θα αποτρέπονται από το ρεύμα των αστικών αποβλήτων, δημιουργώντας έτσι σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οικονομικό κόστος διαχείρισης και αφετέρου έμμεσο κοινωνικό όφελος μέσω της εκπαίδευσης των συμπολιτών μας σε δράσεις και πολιτικές περιβαλλοντικού σεβασμού, κοινωνικής ευθύνης, αειφορίας και πράσινης οικονομίας. Δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στα είδη ένδυσης και υπόδησης μας! Μειώνουμε τον όγκο και το κόστος που πληρώνει ο Δήμος μας για την ταφή των στερεών αποβλήτων. Προστατεύουμε το περιβάλλον!», δήλωσε ο δήμαρχος Ανδραβίδας -Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

 

 

The post Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης first appeared on ΚΕΔΕ.