Δήμος Πατρέων: Πάνω από 100.000 ευρώ το κόστος αντικατάστασης δεκάδων κάδων απορριμμάτων που έχουν καταστραφεί από φωτιά

Εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων αντικατέστησαν δεκάδες, κατεστραμμένους από φωτιά, πράσινους και μπλε κάδους (ανακύκλωσης) απορριμμάτων, σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Οι καταστροφές των κάδων προκλήθηκαν, κυρίως, λόγω της απόρριψης σε αυτούς υπολειμμάτων στάχτης από τζάκια, ξυλόσομπες, κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και από υπαίθριες ψησταριές κλπ. Οι στάχτες, τις περισσότερες φορές, κρύβουν εστίες που προκαλούν φωτιά στα εύφλεκτα υλικά που περιέχουν οι κάδοι.

Από τις αρχές του 2021, μέχρι σήμερα  οι καταστροφές αυτές αυξήθηκαν συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Φέτος, μέχρι σήμερα, καταστράφηκαν και αντικαταστάθηκαν 99 πράσινοι και 69 μπλε κάδοι (ανακύκλωσης), δηλαδή συνολικά 168 κάδοι.

Από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου υπολογίζεται ότι την τελευταία τετραετία έχουν καταστραφεί κι έχουν αντικατασταθεί εκατοντάδες πράσινοι και μπλε (ανακύκλωσης) κάδοι με την οικονομική ζημιά για το Δήμο να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Ο δήμος ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν την απόρριψη επικίνδυνων υλικών στους κάδους διότι, όπως τονίζει, η καταστροφή του εξοπλισμού καθαριότητας και η αντικατάστασή του με νέο επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ίδιου του δήμου και τους δημότες.

The post Δήμος Πατρέων: Πάνω από 100.000 ευρώ το κόστος αντικατάστασης δεκάδων κάδων απορριμμάτων που έχουν καταστραφεί από φωτιά first appeared on ΚΕΔΕ.