Δήμος Θηβαίων: Είμαστε στο πλευρό των αγροτών και σε κάθε ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων

Ο δήμος Θηβαίων με ανακοίνωσή του  εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της χώρας και ειδικά της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής και στηρίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

«Συμπυκνώνοντας τη γενικευμένη αγανάκτηση του συνόλου των πολιτών που τίθενται στο πλευρό των αγροτών, οφείλουμε να παγιώσουμε τη συνείδηση ότι η υποβάθμιση του πρωτογενούς τομέα διατρέχει ολόκληρη την κοινωνία με σοβαρές συνέπειες για την ποιότητα της ζωής όλων. Οποιοδήποτε πλήγμα υποστούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, μας αφορά όλους. Η αγροτική οικονομία είναι η θεμελιώδης βάση της Οικονομίας μας και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οφείλουμε να την προασπιστούμε σθεναρά», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Σε ότι αφορά στα αιτήματα των αγροτών ο δήμος Θηβαίων τάσσεται υπέρ της ικανοποίησής τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

« Όλοι οι αγρότες πανελλαδικά απαιτούν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους που αφορούν σε ζητήματα πετρελαίου θέρμανσης, προκαταβολής της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και εν γένει καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και παροχή κινήτρων για να παραμείνουν στο επάγγελμα και να ανοίξουν τον δρόμο για την εισαγωγή νέων ανθρώπων σε αυτό. Είμαστε μαζί σας στον δίκαιο αγώνα σας και σε κάθε ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων σας! Αλληλέγγυοι για ένα μέλλον δίκαιο και παραγωγικό με βιώσιμες συνθήκες εργασίας!».

 

The post Δήμος Θηβαίων: Είμαστε στο πλευρό των αγροτών και σε κάθε ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων first appeared on ΚΕΔΕ.