Δωρεάν εργαστήρια προγραμματισμού για τις μαθήτριες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δωρεάν εργαστήρια προγραμματισμού για τις μαθήτριες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Ένα άκρως πρωτοπόρο πρόγραμμα φέρνει για τα παιδιά της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μέσω της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΑΕΔΗΑ, ο Δήμος συμμετέχει στο Girls Coding, τα εργαστήρια εκμάθησης κώδικα προγραμματισμού για κορίτσια – μαθήτριες του Ηρακλείου ηλικίας 12 έως 17 χρονών, δίνοντας την ευκαιρία στις νεαρές Ηρακλειώτισες που το επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Το πρόγραμμα εκπονεί το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία (European Institute of Innovation and Technology) σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό φορέα Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 και του ευρύτερου σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά.
Το εργαστήρι για τα κορίτσια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής θα γίνει στις 25 έως τις 30 Αυγούστου, ενώ οι νεαρές προγραμματίστριες θα ξανασυναντηθούν τον Σεπτέμβριο σε μια «γιορτή για τον κώδικα». Εκεί οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη της Goοgle και κατόπιν, αφού χωριστούν σε ομάδες υπό την καθοδήγηση ειδικών, θα διαγωνιστούν και θα προσπαθήσουν να επεξεργαστούν μια δημιουργική ιδέα που θα μπορούσε να γίνει εφαρμογή. Η πιο καινοτόμος ιδέα που θα την επιλέξει ειδική Επιτροπή , θα λάβει την υποστήριξη επαγγελματιών προγραμματιστών ώστε να γίνει πραγματικότητα.
Όσες μαθήτριες, λοιπόν, ενδιαφέρονται να συμμετέχουν – φυσικά δωρεάν – στα εργαστήρια του Girls Coding μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή αυτές τις ημέρες στο τηλέφωνο της ΚΕΑΕΔΗΑ Α.Ε. ΟΤΑ: 2102756740.

Πηγή: www.dimarxos.gr