Η συνεργασία μας με τον Δήμο Χαλκιδέων μειώνει την γραφειοκρατεία, προωθεί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και βραβεύεται στο 2o Ετήσιο Συνέδριο Sm@rt Cities – Digit@l Citizens

Η συνεργασία μας με τον Δήμο Χαλκιδέων μειώνει την γραφειοκρατεία, προωθεί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και βραβεύεται στο 2o Ετήσιο Συνέδριο Sm@rt Cities – Digit@l Citizens

Η πολύ καλή συνεργασία της ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τον Δήμο Χαλκιδέων μειώνει την γραφειοκρατεία, προωθεί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και συντέλεσε στο να αποσπάσει τιμητική διάκριση ο Δήμος στο 2o Ετήσιο Συνέδριο Sm@rt Cities – Digit@l Citizens.

Για την εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών, καινοτόμων ιδεών και προγραμμάτων, ο Δήμος Χαλκιδέων τιμήθηκε στη διάρκεια του 2ου ετήσιου Συνεδρίου “Έξυπνες Πόλεις – Ψηφιακοί Πολίτες”, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23 και 24 Μαΐου στην Αθήνα, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Τουρισμού, των Περιφερειών Αττικής και Θεσσαλίας και της Α.Ε. “Κοινωνία της Πληροφορίας”.

Την τιμητική διάκριση απένειμε στον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη, η Α΄ Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας Παναγιώτα Παπαρίδου, με την ευχή να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς της Αυτοδιοίκησης την εφαρμογή των ψηφιακών και καινοτόμων προγραμμάτων. Στο σκέλος που αφορά στις υπηρεσίες, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων προωθεί την ανάπτυξη ενός νέου πληροφοριακού συστήματος υποστήριξης διοικητικών υπηρεσιών. Διευκρίνισε μάλιστα ότι ένα μέρος αυτού ολοκληρώθηκε πρόσφατα και βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, όπως η εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών βεβαιωμένων οφειλών, που αποτελεί πρωτοποριακό σύστημα, μοναδικό στο είδος του στο Δημόσιο.

xal2

Στη διάρκεια του Συνεδρίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαλκιδέων Τηλέμαχος Μωραΐτης περιέγραψε το σύνολο των εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που έχουν ήδη υλοποιηθεί με επιτυχία, αναλύοντας τα σημαντικά οφέλη για τον Δήμο και τον πολίτη. Συγκεκριμένα, παρουσίασε το νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου που βασίζεται σε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα/λογισμικού, τις εφαρμογές ηλεκτρονικών πληρωμών, τα οποία αναπτύσει η ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καθώς και το σύστημα διαχείρισης αιτημάτων καθημερινότητας του Δήμου.

Ευχόμαστε στο Δήμο Χαλκιδέων πάντα να χαράσει νέους δρόμους και να αποτελεί παράδειγμα και για άλλους Οργανισμούς! Εμείς θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια..