Καθαρισμοί και Περιποίηση Πρασίνου στη Παραλία Ασπροπύργου

Καθαρισμοί και Περιποίηση Πρασίνου στη Παραλία Ασπροπύργου

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου, κ. Αβραάμ Κωνσταντινίδης, ενημερώνουν τους Πολίτες ότι, πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού και περιποίησης πρασίνου στην περιοχή Παραλία Ασπροπύργου.

Συγκεκριμένα, τα Συνεργεία του Δήμου Ασπροπύργου προέβησαν σε καθαρισμό των πεζοδρομίων και των οδοστρωμάτων, καθώς και σε συγκομιδή μπαζών από κοινόχρηστους χώρους. Επίσης, το τμήμα Πρασίνου, πραγματοποίησε κλάδεμα των ψηλών δέντρων και κυρίως των ευκαλύπτων, που υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό, στην περιοχή της Παραλίας.

Το κλάδεμα των δέντρων αυτών κρίνεται αναγκαίο γιατί στοχεύει στην ασφάλεια των διερχόμενων, από τις οδούς πεζών και οχημάτων, και γενικότερα στην αποφυγή της πρόσκλησης σοβαρών ζημιών και ατυχημάτων, από ακραία καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, επιτυγχάνεται ο έλεγχος της ανάπτυξης των δέντρων, η βελτίωση της υγείας, της αισθητικής και της εξισορρόπησης της υπέργειας βλάστησης, με τη ρίζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αρμόδια Αντιδημαρχία, φροντίζει, σύμφωνα με προκαθορισμένο πρόγραμμα, για το συχνό πότισμα των δέντρων που φυτεύτηκαν, σε όλη την περιοχή του Ασπρόπυργου, τους περασμένους μήνες.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr