ΚΕΔΕ: Να πληρωθούν οι συμβασιούχοι – Να μην επιβαρυνθούν οι δήμαρχοι

ΚΕΔΕ: Να πληρωθούν οι συμβασιούχοι – Να μην επιβαρυνθούν οι δήμαρχοι

Και με τον «αστυφύλακα και με το χωροφύλακα», φαίνεται ότι επιθυμεί να είναι η ΚΕΔΕ. Να μην υπάρξει οικονομική επιβάρυνση των δήμων αλλά να πληρωθούν και οι συμβασιούχοι, ζητά με ανακοίνωση της.

Η ΚΕΔΕ σήμερα μετά τις χτεσινές παρεμβάσεις της, που εμφανίζονταν ουσιαστικά δικαιωμένη από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ζητούσε την αποπομπή Σκουρλέτη, δηλώνει ότι: «Οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προχωρήσουν, με σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας, σε κάθε αναγκαία ενέργεια».

Την ίδια στιγμή η ΚΕΔΕ, στην ανκοίνωση της, αναφέρει: «Μας προξενεί καταρχήν κατάπληξη το γεγονός ότι ενώ μέχρι χθες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών απειλούσε τους Δημάρχους που δε θα εφάρμοζαν τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους με κυρώσεις, σήμερα για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετείται η Κυβέρνηση με non paper από το Μέγαρο Μαξίμου κι όχι από το Υπουργείο».

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει η ΚΕΔΕ, «επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προχωρήσουν, με σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας, σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου:

  1. Να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων με νόμιμο τρόπο.
  2. Να παραταθούν με νόμιμο τρόπο κι ως τη λήξη τους όλες οι συμβάσεις, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι Δήμοι προβλήματα στη λειτουργία τους, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος.
  3. Να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταλογιστούν στους Δημάρχους τα ποσά που έχουν καταβληθεί ως δεδουλευμένα στους εργαζόμενους

Και καταλήγει: «Όταν θα καθαρογραφεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα που θα δημιουργήσει. Δεν πρέπει οι Δήμοι να επιβαρυνθούν και με άλλα προβλήματα στην καθημερινή τους λειτουργία. Αρκετά έχουν επιβαρυνθεί όλα αυτά τα χρόνια».

 

Πηγή: www.aftodioikisi.gr