ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Ο Γιώργος Πατούλης είναι Δήμαρχος Χαλανδρίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Περισσότερα

Ο Γιώργος Πατούλης γεννήθηκε στην Αθήνα και έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη, τόσο από την πλευρά του πατέρα του από το Ρέθυμνο, όσο και της μητέρας του από τα Χανιά.

Την περίοδο 1981-1987 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΪΚΟ», στην οποία και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο: «Εν τω Βάθει Θρομβοφλεβίτιδα στα Κατάγματα Ισχίου».

Όντας ειδικευόμενος, εξελέγη για Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Π.Γ.Ν.Α «ΛΑΪΚΟ», εκπροσωπώντας το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου (1995 – 1998).

Αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, όπου ειδικεύτηκε στα Οικονομικά της Υγείας την περίοδο 1998 – 2000.

Εργάστηκε στο ΙΚΑ Ταύρου (παράρτημα Κεραμικού), στο ΙΚΑ Αμαρουσίου – Ερυθραίας – Λυκόβρυσης. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και της «Αθηναϊκής Κλινικής».

Ίδρυσε το Σύλλογο Ειδικευόμενων Ιατρών Αθηνών Πειραιώς (Σ.Ε.Ι.Α.Π.) το 1995, στον οποίο και διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 1995 – 1998.
Το 1997 ίδρυσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ» και διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου ως το 2004, αναδεικνύοντας πλούσιο εθελοντικό έργο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις παραμεθόριες, νησιωτικές και ορεινές περιοχές όλης της Ελλάδας.

Το 2002 ίδρυσε την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α), στην οποία είναι Επίτιμος Πρόεδρος έως σήμερα.

Το 1996 ίδρυσε την παράταξη ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, με την οποία και εκλεγόταν μέχρι το 2005 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.). Από το 2005 εκλέγεται συνεχώς με την παράταξη ΔΗ.Κ.Ι.-Ι.Σ.Α. έως σήμερα.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Α. κατά τις περιόδους 1999-2002 και 2008-2011.

Τον Ιούνιο του 2011 εξελέγη Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Την περίοδο 1998-2006 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πεύκης, όπου ουσιαστικά ξεκινάει τη δράση του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πεύκης (ΔΕΚΠΑ) την περίοδο 1998 – 2000 και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δημοτικού Πολυιατρείου Πεύκης την περίοδο 2000 – 2005, προσφέροντας παράλληλα και υπηρεσίες Εθελοντή Γιατρού. Υπήρξε επίσης Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κ.Ε.Κ. «ΚΟΡΑΗΣ» του Δήμου Πεύκης και του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, που αποτέλεσαν τη βασική δομή Πρόνοιας του Δήμου.

Το 2006 εξελέγη Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Το 2010, το Μαρούσι, τον επανεξέλεξε Δήμαρχο με το πρωτόγνωρο ποσοστό του 57% από την πρώτη Κυριακή.

Το 2014, το Μαρούσι, τον επανεξέλεξε Δήμαρχο με το πρωτόγνωρο ποσοστό του 59% από την πρώτη Κυριακή.

Τον Οκτώβριο του 2014 εξελέγη Πρόεδρος στις εκλογές της Κ.Ε.Δ.Ε με ποσοστό 52% .

Το 2003 ίδρυσε την Επιστημονική Εταιρεία «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ», στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος ως τον Οκτώβριο του 2011, που εξελέγη Πρόεδρος του πιστοποιημένου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας «Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας», δικτυώνοντας τους Καλλικρατικούς Δήμους στις Δομές Υγείας τους.

Την περίοδο 2008-2010 διετέλεσε Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HL7 Greece – Ελληνικό Τμήμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης για τα Διεθνή Πρότυπα Διασύνδεσης Εφαρμογών στο Χώρο της Υγείας.

Το 2008 εξελέγη Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και παράλληλα εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρώπινου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ μέχρι το 2010.

Το Μάρτιο του 2011 εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

Το συγγραφικό και εκδοτικό του έργο περιλαμβάνει:

-Το επιστημονικό περιοδικό «Νέοι Γιατροί»

-Το ειδικό έντυπο «Πρώτες Βοήθειες»

-Το έντυπο του Ι.Σ.Α. «Πληθωρισμός ιατρών στην Αθήνα»

-Το επιστημονικό και συνδικαλιστικό περιοδικό της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α)

-Το έντυπο «Δήμων Υγεία» του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Φιλολογίας Μαρίνα Σταυράκη, και έχουν ένα γιο, τον Αλέξανδρο.

Η πρότασή μας για τη νέα στρατηγική αντίληψη της Αυτοδιοίκησης για τη μεταρρύθμιση του Κράτους

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να έχει η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια μεταρρύθμισης του Κράτους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, κατά την τοποθέτηση του στις εργασίες του Προγράμματος Επιμόρφωσης Αιρετών που πραγματοποιείται σήμερα στα Καμένα Βούρλα. Το πρόγραμμα επιμόρφωσης πραγματοποιείται από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με […]

Απροετοίμαστη η πολιτεία να αντιμετωπίσει τη μαζική εισροή προσφυγών –αναγκαία η ευρωπαϊκή λύση

Απροετοίμαστη αποδεικνύεται η Ελληνική Πολιτεία να διαχειριστεί το πρόβλημα της μαζικής εισροής χιλιάδων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών  στη χώρα. Το θέμα πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, Ελλάδα και Ιταλία, που σηκώνουν το κύριο βάρος αυτής της ροής,πρέπει να πιέσουν ώστε δοθούν ευρωπαϊκές λύσεις.  Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος  Πατούληςμιλώντας στην προσυνεδριακή εκδήλωση, […]