Συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ Περ. Κρήτης και αυτόνομης Κινεζικής Περιφέρειας

Συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ Περ. Κρήτης και αυτόνομης Κινεζικής Περιφέρειας

Το πλαίσιο συνεργασίας σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού για την προώθηση της κοινής ευημερίας και ανάπτυξης συνυπέγραψαν σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης και η Αυτόνομη Περιφέρεια Guangxi Zhuang της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που αριθμεί 46,03 εκατομμύρια άτομα.

Η υπογραφή του κειμένου Συνεργασίας συνυπογράφηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων, Γιώργο Αλεξάκη και τον Κινέζο Αντιπεριφερειάρχη Zhang Xiaoqin παρουσία Κινέζων αξιωματούχων των Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων Τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Γιώργου Μαρή, των στελεχών της Περιφέρειας, Μάρως Αντωνακάκη-Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης, Νίκου Μωραιτάκη, του Πρόεδρου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλη Βλατάκη και του Προέδρου του Τμήματος Εξαγωγών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργου Μανουσάκη.

Ο κ. Αλεξάκης καλωσορίζοντας την Κινέζικη αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας και στις δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας στην προώθηση στην Κινέζικη αγορά των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων, όπως επίσης στις προοπτικές ανάπτυξης του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα στην Κρήτη και ευρύτερα στην Ελλάδα.

«Δηλώνουμε την ισχυρή θέληση μας να συνεργαστούμε στενά στους προαναφερόμενους τομείς και περιμένουμε τη δική σας έμπρακτη ανταπόκριση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκης στην Κινεζική αντιπροσωπεία ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συνεργασίας που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στις Περιφέρειες Κρήτης και Κουανγκσί.

Μάλιστα για το τομέα του τουρισμού ο κ. Αλεξάκης είπε ότι το 2016 ήρθαν 100.000 Κινέζοι στην Ελλάδα για διακοπές και αντίστοιχα 35.000 Έλληνες επισκέφθηκαν την Κίνα, ενώ εκτίμησε ότι με την απευθείας αεροπορική γραμμή Πεκίνο – Αθήνα θα υπάρξει ενίσχυση των τουριστικών ανταλλαγών. Ο Κινέζος Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του όπως και οι συνεργάτες του εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία τους στην Κρήτη και για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης.

Πηγή: aftodioikisi.gr