Συνεργασία δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη με φιλοζωικά σωματεία και φιλόζωους

Σύσκεψη με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχή είχε η δημοτική αρχή του δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη με στόχο την υποστήριξη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ο δήμαρχος Κ.  Μαραγκάκης χαρακτήρισε κρίσιμη τη συνεργασία Αυτοδιοίκησης και  φιλοζωικών σωματείων για τη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού προς τα ζώα καθώς και για την προώθηση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης.

Σημείωσε ότι ο δήμος θα δωρίσει 25 σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα και θα καταβάλλει  κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νόμιμου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, την ευθύνη λειτουργίας του οποίου θα έχει ο δήμος, ενώ στα σχέδιά του είναι και η λειτουργία δημοτικού κτηνιατρικού χώρου στειρώσεων και φιλοξενίας γατιών.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η πιθανή επέκταση ωραρίου λειτουργίας του ΔΙΚΕΠΑΖ όλο το 24ωρο για περιπτώσεις ατυχημάτων σκύλων καθώς και η εκπαίδευση και πιστοποίηση υπαλλήλων που θα είναι υπεύθυνοι για την περισυλλογή ζώων.

Στο τέλος ο κ. Μαραγκάκης επιδοκίμασε τις προσπάθειες των φιλοζωικών σωματείων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και συμφώνησε αυτή η συνάντηση με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων να πραγματοποιείται κάθε δυο μήνες με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων ευζωίας των τετράποδων φίλων

The post Συνεργασία δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη με φιλοζωικά σωματεία και φιλόζωους first appeared on ΚΕΔΕ.