Στο «Αντώνης Τρίτσης», η αγροτική οδοποιία του Δήμου Βισαλτίας

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Βισαλτίας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», με τίτλο «Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία», συνολικού προϋπολογισμού 574.551,04 ευρώ.

Η πρόταση αφορά στη βελτίωση του αγροτικού δρόμου, που συνδέει την Μαυροθάλασσα με τον Άγιο Δημήτριο, και περιλαμβάνει εργασίες  χωματουργικές, ασφαλτόστρωσης,  οδόστρωσης και σήμανσης ασφάλειας.

Στόχο έχει, την ασφαλή και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων στις καλλιέργειες για την εύκολη διακίνηση και τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων. Η βελτίωση της εν λόγω οδού θα εξυπηρετήσει την πρόσβαση των αγροτών και κτηνοτρόφων των  Τοπικών Κοινοτήτων στα αγροτεμάχια και στις μονάδες τους.

Η έγκριση της πρότασης, έρχεται, μετά την ολοκλήρωση δύο  γεφυρών (Αμπέλων – Τριανταφυλλιάς και Καστανοχωρίου – Αγίου Δημητρίου), την υπογραφή σύμβασης για την αγροτική οδοποιία Σιτοχώρι – Πατρίκι με χρηματοδότηση 360.000,00 ευρώ, από το Υπουργείο Υποδομών, καθώς και το κονδύλι των 300. 000,00 για αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας από τις καταστροφές των πλημμυρών του Ιανουάριου 2021

«Η στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αλλά και όλων των κατοίκων του Δήμου Βισαλτίας, είναι ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν αξιοποιηθεί για έργα, κονδύλια ύψους δύο εκατ. ευρώ περίπου.

 

The post Στο «Αντώνης Τρίτσης», η αγροτική οδοποιία του Δήμου Βισαλτίας first appeared on ΚΕΔΕ.