Στο ΠΕΠ Κρήτης εντάχθηκε η μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» εντάχθηκε η «Μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου».

Η πράξη ένταξης υπεγράφη την Παρασκευή από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία του δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη και της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρης Λιονή.

Η πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με προϋπολογισμό που αγγίζει τα τρία εκ. ευρώ. Η ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου αποτελεί πάγια και επιτακτική ανάγκη για την προβολή και ανάδειξη του σημαντικότατου αρχαιολογικού πλούτου της Π.Ε. Ρεθύμνου, την προώθηση της αρχαιολογικής έρευνας και την συμβολή στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.  

Οι μελέτες που θα γίνουν 

Το έργο που εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης αφορά στην εκπόνηση μελετών ωρίμανσης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα την εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης, αρχιτεκτονικής μελέτης (για το Μουσείο και τον περιβάλλοντα χώρο, παθητική πυροπροστασία και σύνταξη τευχών δημοπράτησης), της στατικής μελέτης (για το Μουσείο και τον περιβάλλοντα χώρο και σύνταξη τευχών δημοπράτησης), της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης (για το Μουσείο και τον περιβάλλοντα χώρο, ενεργητική πυροπροστασία και σύνταξη τευχών δημοπράτησης), της μελέτης ΣΑΥ-ΦΑΥ και της μελέτης ενεργειακής απόδοσης.

Το οικόπεδο που προορίζεται για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείο Ρεθύμνου είναι εμβαδού 5.912,14 τ.μ. σε κομβικό σημείο, στο δυτικό παράλιο τμήμα της πόλης του Ρεθύμνου. Το οικόπεδο έχει παραχωρήσει ο δήμος Ρεθύμνης στο ΥΠΠΟΑ και είναι τμήμα του Δημοσίου Κτήματος Ρεθύμνου «Στρατόπεδο Κουνδουράκη».

The post Στο ΠΕΠ Κρήτης εντάχθηκε η μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου first appeared on ΚΕΔΕ.