Τη στήριξή της στην απεργία των εργαζόμενων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. εκφράζει η δήμαρχος Χαλκιδέων

Τη στήριξή της στην απεργία των εργαζόμενων της Δ.Ε.Υ.Α. Χαλκίδας εξέφρασε η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, την οποία και επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023.

Όπως ανέφερε, είναι μαζί τους στον αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Δ.Ε.Υ.Α και της επίλυσης των δύο μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλες οι Δ.Ε.Υ.Α της χώρας, το ενεργειακό κόστος και την υποστελέχωση. Από το 2011 συνεχώς ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των εργαζόμενων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ, στηρίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Επίσης, τις θέσεις αυτές στηρίζει και με την ιδιότητα του μέλους στο Δ.Σ της ΕΔΕΥΑ, το οποίο Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα ζητά:

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου ώστε να δοθεί η δυνατότητα ουσιαστικής διαβούλευσής του με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και την DG REGIO και την DG ECFIN, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο που να απαντά και να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις πραγματικές ανάγκες των παρόχων υπηρεσιών ύδατος και του τομέα υδάτων.»

The post Τη στήριξή της στην απεργία των εργαζόμενων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. εκφράζει η δήμαρχος Χαλκιδέων first appeared on ΚΕΔΕ.